Sunday, 9 December 2012

JANJI DITEPATI~~



ASSALAMUALAIKUM wbt..

hari ni di USM sgt sibok. dengan jalan jam. penuh orang. kenapa2?? haha..

f.y.i, hari ni ada program JELAJAH JANJI DITEPATI ..
 ada ramai judak budak2 USM jd sukarelawan. 
sambut PM datang . biasa la kn.VVIP tu.kenala sambut.hehehe.
oke.terus kepada agenda kita, xtualy xminat pun dengan kehadiran PM
tapi nak cerita kat cni,artis2 ada jgk yg dtg.haha
ada FBI, pengacara TV3, FETDRI YAHYA, RYZAL yg pelakon cita HANI tu.
then,ada kumpulan VIP..
 konsert waktu malam ada AWI RAFAEL, FARAWAHIDA,and the most 
yg aq paling suka kat situ ialah BLACK.huhuhu.
memang pergh r suara dy. mantap. i loike~ =D
yg jadi pengacara ialah WAHID.

lepas persembahan tu ingat nak tgkap gmbar dgn BLACK la kononnya kan.
tp punya la ramai org.adoyaiii~
memang x la jawabnya. maknanya? xda maknanyaaa~
oke.berbalik kepada td.. BLACK hulur tangan nak salam. 
orang laen semua nak salam tp aq n dira (member) je yg undur belakang xnak salam.
hahahahaha~
jaga batasan agama.chewaaahhh~kikiki
lepas tu ada pakcik tu datang pgil artis2 ni.dy cakap masa dh cukup.
spoil btol.baru nak berkenalan.haha
tp apa2pun still ada gmbr dorang~hihihi






seeeeee~ tu la gambar yg dapat di snap pun.huhu~
oke la.tu je kot nak cita pun tengah2 malam buta ni.hehe~
daaaaaaaaaa...
btw, jelez ngn membe sowg tu dy dapat topi yg black baling wk2 persembahan dy.haha~



selamat malam. :")

Friday, 7 December 2012

FLASHBACK~

ASSALAMUALAIKUM wbt...

here i come..haha

entri sja buat khas untuk flashback balek 2 bulan yg xupdate blog neh.haha.
mesti ada org kata, dh lps,lps la.nak update buat ape kn. 
#btw,biarla dh tgn neh gtal nak tulis balek ikt ska la kn.hahaksss..

erm..sepanjang 2 bulan ni ap yg dh jd eh? hmmm.. *callthememories*
banyak sangat benda yg jadi 2 bulan neh. banyak yg mgajar aq jd lebih matang, independent.haha

yes.now i'm trying to be a better person. better daughter. better friend. :")

hehehe~~~nyumnyumnyum...

belajar skrg ni rasa mcm nak givup.haha. tension, myb baru nak adapt dgn suasana cni kot.
lecture pun kdg2 xpaham.so,kena study sendiri la.xley nak manja2 mcm dulu.
dulu boleyla manja2 dengan cikgu2. skrg kena independent.berdiri di ats kaki sendiri.
chewahhhh~ haha..

*hirup nafas
NANIE, kau boleh punya. alah,setakat microbe,org. chem,physio..xda ape la. kena dapat pointer yg elok. ingat mak ayah kt rumah tu. berharap kau berjaya,dpt result elok.(monolog dalaman)

waaaa~~~ T,T

laparla pulak..adehhh.. perut dh wt marhaban dh ni.haha.
k,c u next entri ya~
babai my blog..:")

^_^

ASSALAMUALAIKUM w.b.t...

hai.morning!

hahaha..morning la sangat kn.. rindu nak berblog datang balek. semalam dh update ckit kn. oke. before nak bertulis panjang lebar, nak share sikit pasal 1 blog yg sy baca td. simple but nice. tp 1 yg paling ska-post pasal kekasih dy. dr situ nampakla dy syg gila kt kekasih dy. sweet sgt.hahaha. kalau la my bf nnt buat mcm 2. wahhhh.. sure xtdo.hahahaha~ *perasan gila nani*

oke. moving on to the next story. :")
erm.. semalam ada group presentation. oppsss... xtually presentation tu hari rabu tp disebabkan ad msalah teknikal sikit,so kitorg cannot present ari rabu.. sob3.dhla pakai seragam dh. hitam suma. tp alhamdulillah,time presentation tu kitorg wt yg tbaek. miss gin nie pun ckp oke,xda komen byk2.heeeeee~

ni la my research group.poyo je mamat yg bulat tu kan.haha

org cakap 1 post tley tulis banyak2.hah????? yeke? urmmm..oke,klu mcm tu cita ni stop sampai cni jela ye.haha~
next entri ye..:)


BLANK~~

ASSALAMUALAIKUM w.b.t


oke,hai,
lamanya xupdate blog ni.almost 2 months. wahhh.

sekarang ni bz doe. rasa cam nak buang otak ni letak tepi. stress.
mengarut je ko ni kan nanie.ahaksss..tp kenyataannya memang pun rasa camtu.
skrg ni dh start study weeks. adoyaiiii.. *i feel butterfly in my stomach. LOL.


haaa...tencion dak?tencion dak??

nak exam nie memang akan rasa stress je. macam mna nak buat eh?
kalau la waktu exam tu ada orang kat sebelah tolong bg jawapan kan bagus.haha
#kalau macam tu better xyah amek exam kan.huhu

MACAM NI??

HAHAHA~ bley pakai tak idea ni?

banyak sangat benda nak cita tapi bley x sambung esok??ngantok dh ni.huhu.

ok la.babai.jumpa esok k..gudnyte dear~~


Wednesday, 10 October 2012

Uni life #part 4

 
ASSALAMUALAIKUM...


haaaiiiiiiiiii...rasa malas je nak update belog ni...==,'

ermm..what i want to story now?? e r r r.. .

okeh..let's start..

first of all, sekarang nak story dulu pasal aktiviti yg berlangsung pada 30 SEPTEMBER 2012..nak tw x??cepat angkat tangan..(gedik je kan).. haha..

ok.. sebenarnya 30 SEPTEMBER tu i had a program organized by 4th year students-senior..lebih kurang macam hari interaksi la..tp just untuk muslim sahaja ye..take note..:)

tentatif program :

7.30 pg- kumpul kat padang kawad.tunggu bas datang.
8.00 pg - bertolak ke TELUK BAYU..

sampai dalam setengah jam kemudian. sampai2 sana .. first impression.. kena jalan kaki. becak sbb myb before hari 2 hujan kot..kih3.. macam2 gelagat ada.. ada yg merungut la.. kalah PIMPIN SISWA.. haha

okeh. continue.

masyaALLAH..cantik nya suasana pantai.. rasa fresh kot..suka3..cepat like k.. LIKE . .




then,pukul 9 ada taklimat. just a short briefing..:)

kami di bahagi 10 kumpulan rasanya..hehe..lupa plak.. okeh.. saya kumpulan 2 k.. JEMAH.COM . . !!
kami kena ada group name, cheers n di beri sehelai kertas A4, sebatang magic pen n sekeping biskut.. barang amanah k... then dengan kesungguhan yg tinggi,kami pun mula la buat apa yg disuruh 2..:)

9.45pg : setiap kumpulan buat cheers masing2.. haha.. lucu.. ada setengah 2 mmg terbaek ahhh...

lepas 2 kami ada explorace. nak cari check point mula 2 payah gila..haishh...sampai pusing 1 kawasan 2.. tanya orang sana, tanya orang sini.. alhamdulillah, finally jumpa jgk.. rupanya ada lg yang x jumpa check point selain my group ..

lari sana . .. lari sini . ..

lastly,pukul 1 something macam 2 la habis dh.. lega sangat2 waktu dh habis .  then, makan.. pas2 semayang..

2.30 ptg - sukaneka antara batch. ermmm.. ada 2 ke 3 game eh?? lupaaaa.. seriusly..>,<
 k.setop.panjang dh ni. malas dh.

sebagai penutup. my group dpt no 2 explorace .. haha







sebelum 2 kami, Muhammad Zulfitri ( class rep ), Nur Safinaz and saya sekali ada rancang utk surprisekan budak batch kami yg smbut birthday shri sebelum program 2.. kena la baling tepung . habis sepeket.. OMG! nak buat kat orang diri sendiri pn habis putih.. wahaha..






 ok.bai.selamat malam.

Sunday, 30 September 2012

my DINNER ^,^

ASSALAMUALAIKUM..

okeh..just short entry..

dinner tadi g McDonalds..haha..dengan NAJIDAH ASI.pas2 join SAFI,TIHA,HANA,NIK,AIMI kat gerai..kami stay jap..lepak2 dulu..kat McD penuh kot orang..aishhh..so,lepak kat gerai je la..macam xsweet je gurls lepak kt gerai kan.
beli DOUBLE CHEESE BURGER meal...
lapar burger.lama xmakan..lama la sangat kan..huhu
sundae chocolate pn ada..ida beli..haha




nyummm3...sedap kan..rasa macam nak makan lg..macam xcukup je..
then,lepas 2 kami jalan balik ke hostel..waaaa~
penat kot..rasa macam xmakan pape je...sobbb..T,T

rasanya balik tu macam nak makan lagi tp kena diet kot..haha..dah makan cheese..t gemok plak..haaa..
okeh..mata pn dah tley kompromi ngan tuan dy ni..aishh..ok la semua..

SELAMAT MALAM..gut nicht..>,<

Uni life #part 3

ASSLAMUALAIKUM..

hari ni xda mo0d sangat..mengant0k..haha

td pagi ada ceramah kelestarian akademik.. nak taw buat apa?haha..

tada~

first skali..haha..ni la lukisan kambing saya..^^
tanduk tu maksudnya suka buat isu,laga2 kan orang.
kambing yg menghadap ke kanan maksudnya sentimental,seorang yg berjiwa seni..seni ke?haha
ekor pulak mlambangkan tenaga batin..semakin panjang ekor,semakin kuat tenaga btin.opppss..haha..bukan saya cakap eh.prof madya yg bg ceramah 2 yg cakap tw.heee

second,lambang warna2..
warna merah untuk orang saya paling sayang.
warna putih untuk orang yang beri semangat kepada saya.
warna oren untuk orang yang selalu ingat kpd saya.
warna hijau untuk orang yg sangat saya percaya.
warna kuning untuk sentimental.

second task.

third task..
LUKIS DIRI SENDIRI DALAM HUJAN..haha

payung tu lambang persediaan untuk hadapi stress..kiranya hujan tu stress la...:)

lepas habis sesi ceramah ni.ada sesi dengan DR.AIDIAHMAD-Pengurusan Diri..best la..ada 1 video nie mmg sgt2 terharu..



haaaaa...malas nop kecek panje2..ngantok doh ni..haha

okeh..daaaa~




Wednesday, 26 September 2012

QUOTES ! *1

assalamualaikum..hehe..

panjang kan title post punya halo..saja buat gempak..haha

oke. sebelum tid0 , nak share sikit pasal quotes ni. saya memang sangat suka baca quotes2 ni..hehe..
so kali ni sambil nak share h0bi kan, kita tengok life quotes ya !




haaa...ni la sebahagian quotes about life..:)
hopes u all enjoy it..

goodnyte.


Tuesday, 25 September 2012

GRAB THE CHANCE

salam...:)

JOM RAMAI2 ..^^

sape cepat dy dapat..:)
klik di banner 2 ye kalo nak join..


mari ramai2 join GA nie!!:)

best gila..korang mesti suka..^^


HADIAH 

★ Lomo Camera x 4 Pemenang
★ Domain X 5 Pemenang
★ Perfume x 2 Pemenang 
★Contact Lens x 2 Pemenang 
★Baju Couple x 2Pemenang
★Edit Blog

TARIKH TUTUP

★ 10/10/2012



thanks..^___^

untuk kaum adam

salam...

khas buat kaum adam ye..^^





Wahai adam..jika benar kau kasih dan cintakan hawa (wanita) itu ツ
☻♥☻
/█\ /█\
..||. ||. •.♥•

•.♥• Bawalah dia ke jalan ALLAH,
•.♥• Nasihatilah dia,
•.♥• Perbetulkan kesilapannya,
•.♥• Jagalah dia dgn baik,
•.♥• Kasihanilah dia,
•.♥• Lindungilah dia,
•.♥• Berilah kasih syg padanya,
•.♥• Hargailah dia,
•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.♥• Bersabar dengannya,
•.♥• Terimalah dan cintailah kekurangannya,
•.♥• Jadi IMAM terbaik dan redhalah padanya..

✿..moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..amin ツ


sekian,makacehh..

Monday, 24 September 2012

OH MY!!

assalamualaikum..:)

okeh.dalam entry ni nak cerita pasal diri..macam refreshment la utk hari ni..:)

hari ni last konvo so time jaga booth 2 lengang sgguh..aishhh..semua pakat balik. kena buat survey pasal rokok ni tp xjumpa orang pun.dapat just 4 orang responden je..what theee.. ok,kool nanie..:)kitorang pusing 1 tapak konvo 2 3 kali..uishhh..siap boleh jalan2 beli makanan and tngok persembahan lagi..hahahak..
NUR INANI (saya la 2) dan NUR FAREYHAH bertugas petang..then kitorang jaga just 2 jam je..hehe.untungla kan boleh balek awal.dalam kegembiraan nak balek awal 2 ada musibah yg melanda..waaaaaaa~

OH MY!!
jari kaki kena sengat dengan binatang apa tah.macam semut hitam yg besar 2..sakit macam kena cucuk jarum.xboleh nak letak kaki kt lantai bila nak jalan.then,tengok2..whaoooooooo!!bengkak kot..adoii..macam kaki apa tah..huhu..tapi nak buat macamana kan.dah takdir hari ni macam 2..so,be grateful cause masih dibenarkan hidup di dunia ni...:)

hmmm..2 la ceritanya..so,korang..berhati-hati la ea..benda yg kita xsangka 2 la akan terjadi..

selamat malam rakan2...:)

have a good sleep ya!

Uni Life #part 2

assalamualaikum..

dah lewat malam nie.rumate pun dah tid0..sebenarnya nak tid0 jugak tp kena tulis jugak..hehe..xboleh skip.at least sehari 1 post..wakaka

program hari nie??
ummm..pagi free..then,pukul 12 lebih siap pegi booth green lung. GREEN LUNG?? apa 2?mesti ramai tertanya-tanya kan..cewahh,perasan lak kan..huhu

USM BEBAS TEMBAKAU


Universiti Sains Malaysia berhasrat mewujudkan dan melaksanakan Kampus Bebas Tembakau mulai 1 Januari 2013.

DescriptionKampus Bebas Tembakau bermaksud persekitaran yang bebas daripada asap rokok dan bebas juga daripada sebarang bentuk pengiklanan, promosi, penajaan, penjualan dan penggunaan semua jenis produk tembakau.


tadaa~
2la maksudnya usm bebas tembakau..kami ada buat beberapa test untuk perokok dan bukan perokok juga boleh..
first,test paras cabon monoxide dalam lungs.
sec0nd,test keupayaan paru2.
last,test tahap ketagihan.*for sure la utk perokok kan..hehe

kat booth 2 pun ada jugak poster2 yg menerangkan pasal free tobacco ni..selain test2 yg dinyatakan kat atas 2,ada jugak khidmat nasihat kepada perokok..bagus kan..:)perkhidmatan QUITLINE jugak ada..:)

perkongsian,

ni la booth kitorang..:)

sama2 kita support free tobacco ye^^,

yaaa..no.no.no..:)

polisi bebas tembakau..:)
so,kepada perokok2 di luar sana...cuba la berhenti merokok secara perlahan-lahan..bukan saja menghabiskan duit tapi juga memudaratkan kesihatan kalian..

kbaiiii..



Sunday, 23 September 2012

Uni Life #part 1

hahaiiii...

hari ni ada event..guest event apa??haha

KONVOKESYEN USM yg ke-46

konvo start 19 until 22 rasanya..heeeee..hentam je..seronok tengok senior2 konvo..terutama senior pharmacy la..rasa macam best je..hihi.ahhh..kena tunggu 4 taon lagi baru bley grad..moga2 tercapai la hasrat 2 ea..:)

okeh..neh nak selit gambar ckit.(walaupun tmpang senior grad kan)

waktu menunggu senior2 datang..:)

ziemah,irah.sarah.me

hepy x kitorang??haha

daaaaaa~
ni la my big family under course farmasi..:)

inilah family besar saya di usm(farmasi)^^

barisan family kecik..hehe

hadiah yg kak ecah dapat.sweet kn..>,<

seni0r+juni0r..

sweet x??huhu

ni la kak ecah..congrats akak..:)
haaa...2 la sedikit sebanyak..yg grad ni kak ecah..comel kan..hihi
ok la..tetiba rasa mengantuk..lahhh..dekat pukul 1 pagi ..patutlaaa..
ok la guys..babai :)

terima kasih^,^