Sunday, 30 September 2012

my DINNER ^,^

ASSALAMUALAIKUM..

okeh..just short entry..

dinner tadi g McDonalds..haha..dengan NAJIDAH ASI.pas2 join SAFI,TIHA,HANA,NIK,AIMI kat gerai..kami stay jap..lepak2 dulu..kat McD penuh kot orang..aishhh..so,lepak kat gerai je la..macam xsweet je gurls lepak kt gerai kan.
beli DOUBLE CHEESE BURGER meal...
lapar burger.lama xmakan..lama la sangat kan..huhu
sundae chocolate pn ada..ida beli..haha




nyummm3...sedap kan..rasa macam nak makan lg..macam xcukup je..
then,lepas 2 kami jalan balik ke hostel..waaaa~
penat kot..rasa macam xmakan pape je...sobbb..T,T

rasanya balik tu macam nak makan lagi tp kena diet kot..haha..dah makan cheese..t gemok plak..haaa..
okeh..mata pn dah tley kompromi ngan tuan dy ni..aishh..ok la semua..

SELAMAT MALAM..gut nicht..>,<

Uni life #part 3

ASSLAMUALAIKUM..

hari ni xda mo0d sangat..mengant0k..haha

td pagi ada ceramah kelestarian akademik.. nak taw buat apa?haha..

tada~

first skali..haha..ni la lukisan kambing saya..^^
tanduk tu maksudnya suka buat isu,laga2 kan orang.
kambing yg menghadap ke kanan maksudnya sentimental,seorang yg berjiwa seni..seni ke?haha
ekor pulak mlambangkan tenaga batin..semakin panjang ekor,semakin kuat tenaga btin.opppss..haha..bukan saya cakap eh.prof madya yg bg ceramah 2 yg cakap tw.heee

second,lambang warna2..
warna merah untuk orang saya paling sayang.
warna putih untuk orang yang beri semangat kepada saya.
warna oren untuk orang yang selalu ingat kpd saya.
warna hijau untuk orang yg sangat saya percaya.
warna kuning untuk sentimental.

second task.

third task..
LUKIS DIRI SENDIRI DALAM HUJAN..haha

payung tu lambang persediaan untuk hadapi stress..kiranya hujan tu stress la...:)

lepas habis sesi ceramah ni.ada sesi dengan DR.AIDIAHMAD-Pengurusan Diri..best la..ada 1 video nie mmg sgt2 terharu..



haaaaa...malas nop kecek panje2..ngantok doh ni..haha

okeh..daaaa~




Wednesday, 26 September 2012

QUOTES ! *1

assalamualaikum..hehe..

panjang kan title post punya halo..saja buat gempak..haha

oke. sebelum tid0 , nak share sikit pasal quotes ni. saya memang sangat suka baca quotes2 ni..hehe..
so kali ni sambil nak share h0bi kan, kita tengok life quotes ya !




haaa...ni la sebahagian quotes about life..:)
hopes u all enjoy it..

goodnyte.


Tuesday, 25 September 2012

GRAB THE CHANCE

salam...:)

JOM RAMAI2 ..^^

sape cepat dy dapat..:)
klik di banner 2 ye kalo nak join..


mari ramai2 join GA nie!!:)

best gila..korang mesti suka..^^


HADIAH 

★ Lomo Camera x 4 Pemenang
★ Domain X 5 Pemenang
★ Perfume x 2 Pemenang 
★Contact Lens x 2 Pemenang 
★Baju Couple x 2Pemenang
★Edit Blog

TARIKH TUTUP

★ 10/10/2012



thanks..^___^

untuk kaum adam

salam...

khas buat kaum adam ye..^^





Wahai adam..jika benar kau kasih dan cintakan hawa (wanita) itu ツ
☻♥☻
/█\ /█\
..||. ||. •.♥•

•.♥• Bawalah dia ke jalan ALLAH,
•.♥• Nasihatilah dia,
•.♥• Perbetulkan kesilapannya,
•.♥• Jagalah dia dgn baik,
•.♥• Kasihanilah dia,
•.♥• Lindungilah dia,
•.♥• Berilah kasih syg padanya,
•.♥• Hargailah dia,
•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.♥• Bersabar dengannya,
•.♥• Terimalah dan cintailah kekurangannya,
•.♥• Jadi IMAM terbaik dan redhalah padanya..

✿..moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..amin ツ


sekian,makacehh..

Monday, 24 September 2012

OH MY!!

assalamualaikum..:)

okeh.dalam entry ni nak cerita pasal diri..macam refreshment la utk hari ni..:)

hari ni last konvo so time jaga booth 2 lengang sgguh..aishhh..semua pakat balik. kena buat survey pasal rokok ni tp xjumpa orang pun.dapat just 4 orang responden je..what theee.. ok,kool nanie..:)kitorang pusing 1 tapak konvo 2 3 kali..uishhh..siap boleh jalan2 beli makanan and tngok persembahan lagi..hahahak..
NUR INANI (saya la 2) dan NUR FAREYHAH bertugas petang..then kitorang jaga just 2 jam je..hehe.untungla kan boleh balek awal.dalam kegembiraan nak balek awal 2 ada musibah yg melanda..waaaaaaa~

OH MY!!
jari kaki kena sengat dengan binatang apa tah.macam semut hitam yg besar 2..sakit macam kena cucuk jarum.xboleh nak letak kaki kt lantai bila nak jalan.then,tengok2..whaoooooooo!!bengkak kot..adoii..macam kaki apa tah..huhu..tapi nak buat macamana kan.dah takdir hari ni macam 2..so,be grateful cause masih dibenarkan hidup di dunia ni...:)

hmmm..2 la ceritanya..so,korang..berhati-hati la ea..benda yg kita xsangka 2 la akan terjadi..

selamat malam rakan2...:)

have a good sleep ya!

Uni Life #part 2

assalamualaikum..

dah lewat malam nie.rumate pun dah tid0..sebenarnya nak tid0 jugak tp kena tulis jugak..hehe..xboleh skip.at least sehari 1 post..wakaka

program hari nie??
ummm..pagi free..then,pukul 12 lebih siap pegi booth green lung. GREEN LUNG?? apa 2?mesti ramai tertanya-tanya kan..cewahh,perasan lak kan..huhu

USM BEBAS TEMBAKAU


Universiti Sains Malaysia berhasrat mewujudkan dan melaksanakan Kampus Bebas Tembakau mulai 1 Januari 2013.

DescriptionKampus Bebas Tembakau bermaksud persekitaran yang bebas daripada asap rokok dan bebas juga daripada sebarang bentuk pengiklanan, promosi, penajaan, penjualan dan penggunaan semua jenis produk tembakau.


tadaa~
2la maksudnya usm bebas tembakau..kami ada buat beberapa test untuk perokok dan bukan perokok juga boleh..
first,test paras cabon monoxide dalam lungs.
sec0nd,test keupayaan paru2.
last,test tahap ketagihan.*for sure la utk perokok kan..hehe

kat booth 2 pun ada jugak poster2 yg menerangkan pasal free tobacco ni..selain test2 yg dinyatakan kat atas 2,ada jugak khidmat nasihat kepada perokok..bagus kan..:)perkhidmatan QUITLINE jugak ada..:)

perkongsian,

ni la booth kitorang..:)

sama2 kita support free tobacco ye^^,

yaaa..no.no.no..:)

polisi bebas tembakau..:)
so,kepada perokok2 di luar sana...cuba la berhenti merokok secara perlahan-lahan..bukan saja menghabiskan duit tapi juga memudaratkan kesihatan kalian..

kbaiiii..



Sunday, 23 September 2012

Uni Life #part 1

hahaiiii...

hari ni ada event..guest event apa??haha

KONVOKESYEN USM yg ke-46

konvo start 19 until 22 rasanya..heeeee..hentam je..seronok tengok senior2 konvo..terutama senior pharmacy la..rasa macam best je..hihi.ahhh..kena tunggu 4 taon lagi baru bley grad..moga2 tercapai la hasrat 2 ea..:)

okeh..neh nak selit gambar ckit.(walaupun tmpang senior grad kan)

waktu menunggu senior2 datang..:)

ziemah,irah.sarah.me

hepy x kitorang??haha

daaaaaa~
ni la my big family under course farmasi..:)

inilah family besar saya di usm(farmasi)^^

barisan family kecik..hehe

hadiah yg kak ecah dapat.sweet kn..>,<

seni0r+juni0r..

sweet x??huhu

ni la kak ecah..congrats akak..:)
haaa...2 la sedikit sebanyak..yg grad ni kak ecah..comel kan..hihi
ok la..tetiba rasa mengantuk..lahhh..dekat pukul 1 pagi ..patutlaaa..
ok la guys..babai :)

terima kasih^,^




Saturday, 22 September 2012

SELAMAT MALAM SEMUA..:)


daaaa...:)

baru je lepas tonton cita korea..dah lewat nak tido.hari ni dari petang mngadap lappy je.hihi..

so far,sekarang assignment x banyak sbb baru lg..hehe

tapi..tak boleh hepy2 sangat.kena study jugak..:)
kata2 semangat utk berjuang..


so..NANIE,usaha untuk menggenggam kejayaan!!

#nyte uolllsss#




Friday, 21 September 2012

hai.helo.annyeong-haseyo!!!

annyeonghaseyo..

assalamualaikum..

FIRST entry..

hye..nama NUR INANI BINTI MOHAMAD NASIR.. selamat berkenalan..:)

first entry nie xtw nk tulis apa.juz salam perkenalan dr saya..<3