Monday, 24 September 2012

Uni Life #part 2

assalamualaikum..

dah lewat malam nie.rumate pun dah tid0..sebenarnya nak tid0 jugak tp kena tulis jugak..hehe..xboleh skip.at least sehari 1 post..wakaka

program hari nie??
ummm..pagi free..then,pukul 12 lebih siap pegi booth green lung. GREEN LUNG?? apa 2?mesti ramai tertanya-tanya kan..cewahh,perasan lak kan..huhu

USM BEBAS TEMBAKAU


Universiti Sains Malaysia berhasrat mewujudkan dan melaksanakan Kampus Bebas Tembakau mulai 1 Januari 2013.

DescriptionKampus Bebas Tembakau bermaksud persekitaran yang bebas daripada asap rokok dan bebas juga daripada sebarang bentuk pengiklanan, promosi, penajaan, penjualan dan penggunaan semua jenis produk tembakau.


tadaa~
2la maksudnya usm bebas tembakau..kami ada buat beberapa test untuk perokok dan bukan perokok juga boleh..
first,test paras cabon monoxide dalam lungs.
sec0nd,test keupayaan paru2.
last,test tahap ketagihan.*for sure la utk perokok kan..hehe

kat booth 2 pun ada jugak poster2 yg menerangkan pasal free tobacco ni..selain test2 yg dinyatakan kat atas 2,ada jugak khidmat nasihat kepada perokok..bagus kan..:)perkhidmatan QUITLINE jugak ada..:)

perkongsian,

ni la booth kitorang..:)

sama2 kita support free tobacco ye^^,

yaaa..no.no.no..:)

polisi bebas tembakau..:)
so,kepada perokok2 di luar sana...cuba la berhenti merokok secara perlahan-lahan..bukan saja menghabiskan duit tapi juga memudaratkan kesihatan kalian..

kbaiiii..



No comments:

Post a Comment