tutorial 4


Centerkan header


CARA PERTAMA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Crtl + F , dan cari kod kat bawah ni :

#outer-wrapper {

3. Pastu , bawah kod yang korang carikan tadi tuh , ada kod ni kan ??
background:#FFFFFF;
width: 1000px;

*Itu pun , sebagai contoh jer~
4. Makna nyer , outer wrapper tuh . 1000px taw ?? Korang nyer ,tak tahu lah .

5. Tapi , tak siap lagi ni . Then , korang cari pulak kod ini..

#header-wrapper {
6. Dah jumpa kan ?? Pastikan width dekat header dengan outer wrapper tu sama .So korang punya header akan jadi center la .

7 . Preview dulu . Dah jadi , baru SAVE ok ? :)


CARA KEDUA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F , cari :

/* Content

3.  Lepas tu , copy kod kat bawah ni , then paste ATAS kod yang korang carikan tadi tu  .
.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

4. Paham ke tak ? if korang tak paham , tengok contoh ni :
Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}
/* Content
----------------------------------------------- */

5 . Preview dulu . Kalau jadi , SAVE yerk ^_^ 

No comments:

Post a Comment